بازسازی
بازسازی
طراحی و بازسازی مسکونی به چند دلیل میتواند اتفاق افتد . یکی از دلایل اصلی که کارفرما در زمان مراجعه به ما در دفتر معماری پی ام تی برای بازسازی منزل خود دارد فرسودگی خانه میباشد. این فرسودگی هم میتواند در ظاهر خانه وجود داشته باشد و هم میتواند در تاسیسات و لوله کشی های خانه باشد. در بازسازی خانه های قدیمی و به ظاهر فرسوده معمولا هم نیاز به تعویض و به روز رسانی تاسیسات میباشد و هم به تغییرات در پلان خانه و به روز رسانی پوسته نهایی .
و اما یکی دیگر از دلایلی که کارفرما برای بازسازی منزل خود به ما مراجعه میکند بحث عدم پاسخگویی ساختمان به نیاز های آن فرد میباشد. به عنوان مثال با گسترش خانواده افراد میخواهند در بازسازی منزل خود یک اتاق اضافه کنند و یا فضای آشپزخانه م نهار خوری را گسترش دهند. در این حالت از بازسازی معمولا ما ضمن طراحی کلی فضا ها ، رنگ بندی و پوسته نهایی خانه پلان خانه را باز طراحی کرده تا با نیاز های جدید کارفرما تطابق یابد.
تفاوت بازسازی خانه، تعمیر خانه و نوسازی خانه چیه؟
بازسازی یعنی دوباره ساختن. برعکسشم درسته؟ یعنی هر دوباره ساختنی بازسازی محسوب میشه؟ در جواب این سوال باید بگم که خیر؛ بعضی از دوباره سازی ها حجمشون اونقدر کمه که به اون بجای بازسازی خانه، تعمیرِ خانه گفته میشه. مثلا کمی از گچ دیوار ریخته و نیاز به تعمیر داره.
بازسازی ساختمان شامل چه کارهایی میشه؟
بازسازی منزل تقریبا مشابه نازک کاریه و شامل هر کاری میشه که بعد از سفتکاری انجام میشه. هرچند بعضی موارد وجود داره که بخشی از سفتکاری رو هم شامل میشه ولی در حالت کلی، مرحله سفتکاری در اکثر بازسازی ها وجود نداره. منظور از سفتکاری، مرحله پی کنی، ریختن بتن فونداسیون، کرسی چینی، تیر و ستون، بادبند، دیوار برشی، دیوارچینی و سقف هست. مراحلی که شکل و شمایل کلی ساختمان رو شکل میده. این رو هم باید در نظر بگیریم که مرحله سفت کاری، اگر جز بازسازی باشه احتمالا مجوز نوسازی هم نیازه. خود نازک کاری هم شامل اندودکاری، عایق کاری، سنگ کاری، کاشی کاری، نقاشی، برقکاری، تاسیسات و نصب در و پنجره هست.
چجوری بفهمم کجاهای خونه رو باید بازسازی کنم؟
فهمیدن اینکه خونه نیاز به بازسازی داره خیلی سخت نیست. بازسازی به دو دلیل انجام میشه. اول اینکه از خونه راضی نیستی و دوم اینکه خونه مشکلاتی داره. به این باید توجه کنی که علاقه ات بیشتر به چه نوع خونه ای هست و بیشتر چی رو دوست داری. البته باید بودجه و زمان مناسب بازسازی رو هم به اون اختصاص بدی تا به اون چیزی که دوست داری، برسی.
مراحل بازسازی خانه
آشنایی با نیاز های ساکنین: همانطور که گفته شد یکی از مهمترین مسائل در بازسازی خانه مسکونی آشنایی با نیاز های افراد و ساکنین میباشد. دلایل زیادی برای بازسازی منزل وجود دارد که باید این دلایل را کالبد شکافی کرد تا در مراحل بعدی بتوان پاسخ مناسبی را به کمک طراحی برایشان به دست آوریم.
طراحی داخلی: پس از آشنایی با نیاز های ساکنین خانه و دلیل اصلی طراحی و بازسازی خانه زمان آن میرسد که طراح شما وارد عمل شود. پاسخ به نیاز های ساکنین توسط طراحی از مهمترین بخش های بازسازی خانه است که باید زمان مناسبی را برای آن اختصاص داد.
برآورد هزینه: پس از تکمیل طراحی و نهایی شدن طرح بازسازی خانه ، زمان آن میرسد که هزینه های مورد نیاز برای انجام بازسازی منزل محاسبه شود . برآورد هزینه های بازسازی با توجه به مدت زمان و شرایط بازسازی خانه عموما با یک تلورانس منطقی محاسبه و اعلام میشود. چرا که این موضوع قبل از شروع کار کارفرما را از هزینه های پیش رو و میزان ریسک هزینه ها آگاه میکند و یک آزادی ذهنی جهت تصمیم گیری های آتی به کارفرما میدهد.
تخریب: شروع یک تولد نو با تخریب آنچه دیگر پاسخگوی نیاز های ما نیست شروع میشود. تخریب بخش مهمی از بازسازی واحد مسکونی میباشد. چرا که تخریب ضمن حساسیتی که در ایمنی ساختمان دارد آلودگی های محیطی و صوتی زیادی نیز با خود به همراه دارد. از این رو باید به سرعت و با دقت بالا انجام گیرد. نقشه های تخریب باید پیش از انجام هر کاری آماده و به دست کارگاه برسد.
تاسیسات: در هر بازسازی احتمال تعویض و تغییر لوله ها و شیر آلات و همچنین سیستم های گرمایشی و سرمایشی وجود دارد که باید در این مرحله به سر انجام برسند. با تخریب و کنده شدن کف و دیوار ها بهترین زمان برای تعویض لوله های زنگ زده در بازسازی ساختمان رسیده است. تاسیسات دیگری که در این مرحله با توجه به طراحی جدید ساختمان تغییر میکند تاسیسات الکتریکی میباشد. تغییرات در سیم کشی و کم و زیاد شدن کلید پریز ها با توجه به نور پردازی جدید نیز در این مرحله باید انجام شود.
سفت کاری: با رسیدن به مرحله سفت کاری در بازسازی خانه مسکونی شما میتوانید استخوان بندی طرح جدید خانه حود را مشاهده کنید. چرا که در این مرحله دیوار چینی های جدید کشیده میشوند ، رابیتس بندی و سقف کاذب با توجه به طرح انجام میشود، سرویس ها عایق بندی و تراز میشوند و همه چیز آماده میشود که وارد جزییات نهایی کار بشویم.
نازک کاری: نازک کاری در تمام بازسازی ها بیشترین زمان را به خود اختصاص میدهد چرا که این مرحله پرداخت نهایی خانه میباشد و جزییات زیادی را با خود به همراه دارد. بی دقتی و عجله در این مرحله میتواند شما را از طرح اصلی و آنچه منتظرش هستید دور کند. گچ کاری ، کاشی کاری ، نصب سرویس ها ، نصب کابینا ها و کمد ها ، سرامیک کف ، نقاشی و همه و همه در این مرحله از کار کامل میشوند.